اخبار ویژه
گزارشی از وضعیت ذغال سنگ کرمان ؛

کاهش ۵۰ درصدی استخراج ذغال سنگ در کرمان/تعطیلی معادن خصوصی در استان/رشد 15 درصدی شرکت ذغال سنگ کرمان در اوج رکود

کد خبر : 7812
دوشنبه 11 اردیبهشت 1396 - 10:17

آمار سازمان صنعت و معدن استان کرمان در بخش معدنی نشان می دهد که کاهش ۵۰ درصدی رشد تولید در عرصه استخراج وجود دارد ، البته تعداد زیادی از معادن خصوصی ذغال کرمان نیز از سال ۹۲ تا کنون به علت ثبات قیمت ذغال ، واردات ازارن قیمت این محصول و استخراج سنتی این محصول تعطیل و راکد شده اند و این در حالی است که شرکت ذغال سنگ کرمان اعلام کرده است که در سال ۹۵ رشد ۱۵ درصدی استخراج را تجربه کرده ایم .

به گزارش "خبر نگار بسیج کارگری "؛ استان کرمان  معادن بسیاری از سنگ آهن کرومیت ذغال  سنگ و غیره ….دارد که اکثر این معادن در چهار ساله اخیر به تعطیلی کشیده شده اند تعدادی از این معادن همچون اشکلی ، چشمه پودنه ، آبنیل و … همچنان راکد هستند و اگر هم احیا  شده باشند به بهره برداری نرسیده و تنها در مرحله احیا و تعمیرات هستند .لذا چطور می توان با این اوصاف به رشد استخراج ذغال سنگ امیدوار بود؟

پورابراهیمی  رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در سال گذشته اعلام کرده بود که واردات ۲٫۵ میلیارد دلاری کک و زغال سنگ در سال ۹۴ ، سبب عدم قیمت گذاری مناسب در قیمت ذغال سنگ شده است .

شركت معادن زغالسنگ كرمان در تاريخ ۱۳۵۳/۰۶/۳۱ به صورت شركت سهامي خاص تاسيس شد ، از حدود سال هاي ۱۳۴۴-۱۳۴۵ همزمان با فكر تاسيس كارخانه ذوب آهن اصفهان جهت تامين كك مورد نياز كوره بلند ؛اكتشاف و بهره برداري از معادن زغالسنگ دربرنامه هاي دولت وقت قرار گرفت، لذا با توجه به اطلاعات اوليه و گزارشات كارشناسان زمين شناسي كه به وجود زغالسنگ در شمال استان كرمان اشاره نموده بودند .

مطالعات زمين شناسي در اين محدوده در قالب شركت معادن زغالسنگ كرمان وابسته به شركت ملي ذوب آهن ايران با اهداف ذيل از شهريور ماه ۱۳۴۵ آغاز گرديد.

اكتشاف و تحقيقات وسيع در نواحي زغال دار
طراحي ؛ ساخت و تجهيز معادن زغالسنگ كرمان
تغليظ زغالسنگ استخراج شده و توليد كنسانتره زغالسنگ

معادن زغالسنگ كرمان از نظر استراكچر ناحيه اي در قسمتي از شرق مركز ايران و در قسمت جنوب شرق سنكلينيوريوم كرمان – بهاباد كه خود قسمتي از شمال شرق بخش چين خوردگي يزد – كرمان كه در بخش شمالي دپرسيون جازموريان مي باشد؛واقع مي باشد.

در حال حاضر مناطق معدني اين شركت كه در شمال استان كرمان واقع شده اند بدين شرح مي باشد:

پابدانا؛همكار؛هشوني؛هجدك؛كمسار؛آب نيل و كارخانه زغالشويي زرند كه فرآوري زغال هاي اين معادن را بر عهده دارد نيز در گستره اين شركت وجود دارند ، طرح توسعه و تجهيز افق هاي زيرين و بالايي ۲۴۰۰+ معدن هشوني ، طرح توسعه و تجهيز افق هاي زيرين ۲۴۰۰+ معدن پابداناي اصلي، افزايش توليد زغالسنگ حرارتي در معدن اوليه آب نيل جنوبي، افزايش توليد زغالسنگ كك شو معادن همكار می باشد ، اما وضعیت استخراج ذغال سنگ نه تنها در استان کرمان بلکه د رکشور دستخوش تغیرات اساسی شده است .

حسن زاده  معاون معدنی سازمان صنعت ، معدن  و تجارت استان کرمان درگفتگو با کارگران کرمان گفته بود : در سال گذشته دو ماده معدنی کرومیت و ذغال سنگ با کاهش چشمگیر استخراج روبه رو بوده است زیرا عدم وجود کارخانه های فراوری شده و کاهش قیمت  استخراج ذغال به علت عدم قیمت گذاری مناسب و شیوه سنتی استخراج کاهش داشته است  ، اما مدیر عامل شرکت ذغال سنگ کرمان از رشد ۱۵ درصدی استخراج خبر می دهد .

مشاور معدنی سازمان صنعت ، معدن تجارت کرمان  ، عنوان کرد : تولید ذغال سنگ در سال ۹۵ نسبت به سال گذشته اش کاهشی ۵۲ درصدی داشته است در حالی که در سال ۹۴ استخراج ذغال سنگ دو  میلیون و دویست و بیست و شش هزارتن  بوده است ، در سال ۹۵ این رقم به یک میلیون و سیصد و هفتاد و هشت هزارتن کاهش یافته است .

مدیر عامل شرکت ذغال سنگ به پایگاه خبری تحلیلی کارگران کرمان گفت: در حال حاضر نیز شرکت زغالسنگ دارای ۷ معدن فعال زغال سنگ و دو کارخانه زغالشویی است که در سال جدید موفق به دریافت دو پروانه بهره برداری جدید به نام  معدن سراپرده جنوبی و غربی گردیده است که بهره‌برداری از این دو معدن بزودی در سال جاری آغاز می گردد .

وی ادامه داد : از زمان کشف معادن ذغال سنگ توسط کارشناسان روسی همچنان بعد از ۵۰ سال روش استخراج به شیوه سنتی صورت می گیرد شرکت ذغال سنگ کرمان نیز تعداد ۷  معدن فعال، ۲ معدن جدید در حال تهیه و ۴ معدن در حال اکتشاف را دردست اجرا دارد .

فلاح افزود : در سال ۹۵ تولید ذغال خام استان به  ۷۳ هزار و ۹۱۳ تن و تولید زغال کنسانتره ۳۶۷ هزار و ۲۹۷  می باشد که با رشد ۱۵ درصدی نسبت به همین زمان در سال گذشته می باشد .

مدیر عامل شرکت ذغال سنگ کرمان به برنامه های پیش روی  این واحد اشاره کرد و گفت : بهره‌برداری از سه معدن جدید ، ایجاد اشتغال به تعداد سیصد نفر و ۱۵ درصد افزایش  دوباره تولید از برنامه های سال  اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال خواهد بود .

فلاح افزود : در سال گذشته دو  معدن حجتک و اسدآباد دوباره راه اندازی گردید که این امر سبب  ایجاد انگیزه در مدیران ،  کارگران و افزایش تولید شد.

وی به دو واحد معدنی که نمونه بارز اقتصاد مقاومتی عنوان شده اند اشاره  و خاطر نشان کرد : معادن همکار هشونی و پابدانا پرداخت منظم مطالبات و شفاف‌سازی مالی داشتند  لذا در زمینه درآمدها و هزینه‌های شرکت از نظم تولید برخوردار می باشند .

با این اوصاف به نظر می رسد تنها شرکت ذغال سنگ کرمان رشد ۱۵ دردصدی استراخ داشته است و توانسته از ۵ معدنی که از ابتدای سال ۹۲ تا کنون راکد شده اند تنها دو واحد آن فعال دوباره احیا گردیده اند لذا در سطح استان نه تنها این رشد دیده نمی شود بلکه کاهش ۵۰ درصدی را در این عرصه تجربه کرده است .

 

 

 

انتهای پیام/م

ارسال توسط : kerman basijkargari
بازدید
دیدگاه